news-details

Van’da Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri başladı

Van İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen açılış töreni ile start verilen Kültür mutfağı panelinde Van kahvaltısı ve geleneksel yemeklerinin tanıtımı yapıldı.

Geleneksel yemeklerin korunması, genç kuşaklara bu mirasın aktarılması konusunda fikir alışverişinde bulunulan panelde, yeni şeflerin yetiştirilmesi, yerel malzemelerin çağdaş tekniklerle yeniden yorumlanması ve akademik çalışmalarla bu kültürün kayıt altına alınması gerektiği de vurgulandı.

Panelde, Van’a özgü yemekler, yerel ürünlerin coğrafi işaret süreci ve gastronomi turizminin Van için sunduğu fırsatlar da tartışıldı.

  Hibya Haber Ajansı